Geschiedenis

Ongeveer 33 jaar geleden werd het project voor het goede doel “de Bekkevoortse Truckersvrienden” boven de doopvont gehouden. Gedurende 30 jaar zat Roger Goedhuys achter het stuur om deze verenining in goede banen te leiden.

Onder zijn leiding groeide dit sociaal project uit tot een megaspeler ter ondersteuning van allerlei goede doelen en bracht het mensen met het hart op de juiste plaats samen.Samen met hun bestuur en vele actieve vrijwilligers schakelden zij een versnelling hoger. De Truckers uit Bekkevoort werden hierdoor een begrip tot ver buiten de grenzen van onze provincie.

In het jaar 2014 werd 30 jaar “Truckersvrienden” op een gepaste manier gevierd. Zoals de geboorte van deze vereniging zijn oorsprong vond met het lied “Teddybeer” werd het jubileumjaar afgesloten met een eigen song. De Teddybeer in het oorspronkelijke liedje was dan wel niet meer het zoontje van een vrachtwagenchauffeur maar de voorzitter van de vereniging. Bij een viering  kijkt men tevreden terug naar wat is geweest en ook wat komen zal. Na een rit van 30 jaar met Roger Goedhuys achter het stuur had hij een dubbel gevoel van, stoppen of verdergaan. Wanneer zijn Truck sputterde onder invloed van bepaalde gebeurtenissen is het idee gegroeid om alles in een nieuw kleedje te steken.

Na een lange periode van overleg kwam er een doorstart met als naam vzw Truckers for Life” De ex-voorzitter van de Truckersvrienden vond dat de nieuwe naam samen moest gaan met een andere voorzitter. Hij heeft mij “Pieter Vandooren” dan ook gevraagd om het stuur over te nemen van deze fantastische vereniging. Voor mij als laatst bijgekomen bestuurslid was dit een hele eer. Ik heb deze functie met veel genoegen aanvaard. Ik besefte direct dat ik voor de invulling hiervan alleen kon slagen met de kennis en steun van Roger en zijn rechterhand Romain. Ik heb dan ook gevraagd plaats te nemen in de nieuwe cockpit om samen met mij het stuur in handen te nemen.

Ik hoop dat we met dit vernieuwde concept veel mensen kunnen blijven overtuigen om naar onze gratis truckshow voor jong en oud te komen zodat wij de goede doelen een hart onder de riem kunnen blijven steken.